Dit is Glas Studio Nouck
Ambacht, dat is het het uitgangspunt in mijn vakmanschap. Ik denk graag mee over een ontwerp van glas in lood, het geschikte glas voor reparaties en restauraties of isolatie waarbij glas in lood behouden wordt. Ik lever voor elke opdracht maatwerk, of het nu groot of klein is.
Shop inspritatie

Een Rotterdamse glas in lood studio met het oog op duurzaamheid

Mijn naam is Nanouck van Iersel en ik ben de oprichtster van Glas Studio Nouck. Mijn glas studio in Rotterdam is gevestigd aan huis. Ik ontwerp, maak, restaureer en repareer glas in lood. Al de ontwerpen worden met de hand gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van handgereedschap. Hierdoor is er meer mogelijk in bijvoorbeeld vorm en details. Duurzaamheid staat bovenaan vandaar dat ik alleen werk met gered glas met uitzondering op het restauratie werk.

Mijn eerste opleiding was interieur adviseur aan het hout en meubilerings college waar ik in aanraking kwam met licht en hoe belangrijk dit is voor mensen. We willen allemaal zo veel mogelijk natuurlijk licht in huis en we vullen het aan met kunstmatig licht. Nadat ik de opleiding had afgerond ben ik door gaan studeren aan de kunstacademie Willem de Kooning. Hier leerde ik de concepten die ik in mijn hoofd had tot designs te vormen. Hierin heeft ambacht, het daadwerkelijk maken met je handen altijd hoog aan de prioriteiten lijst gestaan. Door mijn ervaringen met kleur, licht, ontwerpen en om dit op een ambachtelijke manier te kunnen combineren, kwam ik in aanraking met glas in lood. Ik ben altijd al dol geweest op licht. Het geeft sfeer aan een omgeving en maakt een gevoel los bij je: En zeg toch eerlijk wie kijkt er niet graag naar zonlicht dat met gekleurd glas speelt. Vol passie werk ik aan mijn glas in lood projecten en geniet van de bijna eindeloze mogelijkheden in kleur, structuur en het creëren van een mooi lijnenspel. Ik hoop op deze manier iedereen een klein stukje kleur en het plezier van licht in huis te geven. Daarnaast vind ik dat met de werken die ik maak mijn voetdruk moet verkleinen. Vandaar dat ik in mijn ontwerpen voornamelijk gebruik maak van gerecycled glas. Ook voor mijn verpakkingsmateriaal van een bestelling maak ik gebruik van gerecyclede materialen. 

Door te spelen met verschillende structuren glas krijg je een beeldschoon schouwspel dat reflecteert op de muur of de grond als de zon zijn licht erop laat schijnen maar, ook op de grauwen dagen zorgen de ontwerpen ervoor dat je kleur op de dag hebt. Glas in lood is namelijk dynamisch en veranderen gaande de dag als het licht veranderd op de dag.